Ny ordförande och nya ledamöter i styrelsen för Georange

02/Apr/2020

Georange valde ny ordföranden vid årsmötet den 31/3 2020

Håkan TW 3

Ny ordförande och nya ledamöter i styrelsen för Georange

Håkan Tarras-Wahlberg, VD och konsult på Swedish Geological AB, valdes till ny ordförande för Georange vid det årsmötet tisdagen den 31 mars. Ca 30 medlemmar deltog vid årsmötet som i år genomfördes digitalt. Håkan Tarras-Wahlberg efterträder därmed Lena Abrahamsson som varit ordförande sedan april 2018. ”Det är ett intressant och viktigt uppdrag”, säger Håkan Tarras-Wahlberg. ”Jag tror att min erfarenhet av att ha jobbat med Georange hjärtefrågor i olika internationella sammanhang kommer vara till nytta. Vidare får jag nu personligen lyckan att leda en organisation som är väl erkänd och fungerande och att arbeta tillsammans med en fantastisk grupp erfarna, kunniga styrelseledamöter med nätverk som sträcker sig över samhällets alla delar”.

På årsmötet valdes också två nya ledamöter i Georanges styrelse, Lena Alakangas, professor inom tillämpad Geokemi vid Luleå Tekniska Universitet, Johan Bradley Strategic Planner vid Boliden Mineral AB och Johan Bergström ombudsman vid IF Metall Norra Västerbotten.

Ledamöter i styrelsen

Emma Tjärnback, Unionen
Isak From, riksdagsledamot Västerbottens län
Johan Bradley, Boliden Mineral AB
Pia Pehrsson, Foyen advokatbyrå
Lena Alakangas, LTU
Johan Bergström IF Metall
Manfred Lindvall, Calluna

Ersättare i styrelsen

Anna Utsi, Talga Graphene
Bengt Ivansson, Skellefteå Kommun
Niclas Dahlström, LTU Business
Lotta Sartz, Bergkraft
Lars Lövgren


Om Håkan Tarras-Wahlberg 

Håkan är disputerad i naturgeografi och med grundutbildning i geologi och oceanografi. Han har sedan mitten av 1990 talet jobbat i en lång rad av gruvsektor- och naturresursrelaterade projekt både i Sverige och internationellt och han har varit engagerad i Georange sen 2008. Håkan har även engagemang inom akademin, för nuvarande vid Dundee i Skottland och innan dess på Handelshögskolan i Stockholm. 

Genom åren har Håkan arbetat inom en rad olika områden och inom gruvsektorn har detta innefattat prospektering, miljöundersökningar, utvärderingar av sociala, ekonomiska och kulturella aspekter av projekt samt rådgivning till myndigheter och regeringar internationellt. Dessa uppdrag, projekt och initiativ har varit finansierade av fondförvaltare, privata företag, Världsnaturfonden, Världsbanken, EU och svenska Sida. I Sverige har han flera års erfarenhet av konsekvensutredningar (MKB/SKB och rennäringsanalyser) för vindkraftverksprojekt och gruvetableringar.

Om Georange
GEORANGE Ideella Förening är en samordnande intresseorganisation med sin främsta utgångspunkt i Sveriges malm- och mineraltillgångar. Föreningens huvudsakliga uppgift är att bredda synen på samhälls- och näringslivsutveckling kring gruv- och mineralindustrin, i syfte att skapa förutsättningar för utveckling av nya och befintliga företag.

 

Kontakt 

Ordförande 
Håkan Tarras-Wahlberg
hakantw@georange.se
Mob. 073-0461269

Verksamhetsledare
Jan Ots
jan.ots@georange.se
Mob. 079-3346310

Administration och Ekonomi
Lars Mikaelsson
adm@georange.se 
Mob. 070-6002273

Nyheter

Den här webbplatsen använder cookies för förbättra din användarupplevelse, för säkerhetsrutiner och för statistik. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till att cookies används. Mer information. Ok!