GEORANGE inbjuds att tala i Bryssel

GEORANGE har inbjudits att tala vid en workshop 12-13 juni i Bryssel. Temat är "Best practices on mining policies and technologies” och deltagande länder är : Australien, Brasilien, Kanada, Chile, Mexico, Peru, Sydafrika och USA. GEORANGE ska tala under rubriken ” Public awareness, acceptance and trust”. Inbjudan kommer direkt från Mr. Mattia Pellegrini. Han är chef för DG Enterprise and Industry, Raw Materials, Metals, Minerals and Forest-based Industries Unit, European Commission.

 

-          Det är klart att det hedrande att en ideell förening som GEORANGE ses som en organisation som kan tillföra arbetet på den europeiska nivån kunskap och erfarenhet. Efterfrågan på GEORANGE nätverk och förmåga att diskutera utmaningar har ökat, säger Lennart Gustavsson, ordförande GEORANGE.

 

-          GEORANGE, med säte i Malå i Västerbottens inland, har visat att man kan bygga nätverk som är internationellt intressanta, säger vidare Lennart Gustavsson.

 

-          GEORANGE har utvecklat en rad internationella kontakter under den senaste tiden. Gruvbranschen är i stora stycken global och likartade utmaningar finns överallt fortsätter Lennart Gustavsson.

 

-          Det ska bli intressant att ta del av andras erfarenheter och också förmedla en del av våra egna. Jag tänker tala om vikten av att hitta konstruktiva dialoger som förs med ömsesidig respekt, avslutar Lennart Gustavsson.

 

 

MER INFORMATION

kontakta

Lennart Gustavsson

+4670 343 96 85